Praktische info


Mijn praktijk

Het kantoor ligt op de bovenste verdieping van Kasteel Vaeshartelt. Wat de ruimte bijzonder maakt is de mergelmuur. Het is een warme, knusse ruimte waar privacy gewaarborgd is doordat er veel verschillende bedrijven en mensen komen. Hierdoor weet niemand dat je voor de psycholoog komt.

Als je aankomt op het terrein rondom het kasteel krijg je meteen een gevoel van rust door het mooie park dat eromheen ligt. Er is een grote parkeerplaats naast het gebouw waar je gratis kunt parkeren.

Er zijn ook 2 fietsenstallingen. Voor of na de sessie kun je hier mooi wandelen of lekker iets gaan eten of drinken.

De sessie kan ook plaatsvinden buiten op een bankje of tijdens een wandeling door het park.

Routebeschrijving:

Als u aankomt bij de hoofdingang van Vaeshartelt, loopt de weg links eromheen naar de parkeerplaats. Daar kunt u gratis parkeren en loopt u het binnenhofje op van het hoofdgebouw. Halverwege het hofje aan de rechterkant zie je 3 donkergroene deuren met een bordje "Offices" erop. Daar ga je naar binnen en loopt de trap op tot de 2e verdieping (hoger kan niet). Daar staan 2 stoelen waar je kunt plaatsnemen en wachten tot ik je kom ophalen.

Bij twijfel kun je ook vragen bij de receptie van het hotel naar mij. De receptie vindt je links achterin van het binnenhofje. Dit staat ook overal aangegeven op bordjes.

 

Tarieven Psychologie Maastricht vanaf 1 maart 2023

Soort sessie:                                                                      Duur sessie:                      Tarief

Individuele sessie 9.00-18.00                                                  45 min                          €  100,-                              
Individuele sessie voor 9.00 en na 18.00                                45 min                          €  120,-                           

Relatietherapie/gezinstherapie 9.00-18.00                              60 min                          € 125,-                                
Relatietherapie/gezinstherapie lang of buiten kantoortijd        60 min                          € 145,-                              

Coaching                                                                                  45 min                          € 125,-

Coaching trajecten en werkgeverstrajecten kosten € 125,00 per sessie. Indien de werkgever het traject vergoedt of een deel daarvan, kan dit gefactureerd worden per sessie, in delen van bijvoorbeeld 5 of 10 sessies per keer of het hele traject in een keer. 

Indien gewenst wordt hiervoor een offerte opgesteld met het verwachtte aantal sessies, onderverdeeld in de doelen waaraan gewerkt wordt en hoeveel sessies er per onderdeel nodig zijn. Daarnaast kan hier ook een behandelplan in worden opgenomen waarin uitgelegd staat wat er behandeld gaat worden en met welke behandelmethodes en technieken dit gaat gebeuren.

Daarnaast is het mogelijk om een tussentijds en een eindverslag op te stellen voor de werkgever, met toestemming van de desbetreffende cliënt, die deze verslagen eerst leest een akkoord geeft voordat dit wordt gedeeld met de werkgever.

 

Vergoedingen:

Ik vind het erg belangrijk dat er absolute privacy geldt en er geen derden inzage hebben in jouw/jullie dossier. Ik heb dan ook geen afspraken met zorgverzekeraars. Een verwijzing van de huisarts is bij mij niet nodig. 

Dit houdt wel in dat de consulten in mijn praktijk doorgaans niet vergoed worden door de verzekering. U kunt dit altijd navragen bij uw eigen verzekeraar. Om vergoeding te krijgen via de zorgverzekering is altijd een officiële diagnose nodig, die valt onder de vergoede diagnoses (depressie wordt bijvoorbeeld wel (deels) vergoed, maar burn-out niet). Daarnaast betaalt u altijd eerst het eigen risico. Voor de alternatieve vergoedingen moet een therapeut aangesloten zijn bij een beroepsvereniging voor alternatieve geneeswijzen, waarvoor o.a. een specifieke alternatieve opleiding van minimaal 3-4 jaar gevolgd en behaald moet zijn. Aangezien mijn opleidingen niet alternatief genoeg zijn voor deze verenigingen, wordt ik ook van daaruit meestal niet vergoed. 

In mijn praktijk kan iedereen zich aanmelden en is een diagnose geen voorwaarde om een behandeling te kunnen krijgen (dit geldt voor veel verzekeringen wel). Ik heb wel het diploma om te kunnen diagnosticeren en diagnosticeer wel wanneer dit voor de behandeling of het inzicht in de problematiek voor de cliënt en/of mijzelf van toegevoegde waarde is. Dit is echter geen officiële diagnose, aangezien alleen BIG-geregistreerde therapeuten dat kunnen doen.

Annuleren of verzetten van de afspraak:

Een afspraak kan minimaal 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. En voor de sessies op maandag kan men annuleren tot zaterdag 18.00. Annuleren of verzetten kan via mail en telefoon (app).

Werktijden psychologie maastricht:

Maandag      9.00 tot 18.00 uur 

Dinsdag        9.00 tot 13.00 uur 
Woensdag    9.00 tot 17.00 uur
Donderdag   9.00 tot 17,00 uur

Vrijdag          9.00 tot 16,00 uur

 

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus  2022​ werk ik alleen online!

Lidmaatschappen:

NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) met een keurmerk Psycholoog NIP, lidnummer: 224713
SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) als Master-psycholoog SKJ, lidnummer:130002500

AGB-code: 94103092