PRAKTISCHE  INFORMATIE

Tarieven Psychologie Maastricht:

Individuele therapie kost binnen kantoortijden €90,- voor 45 min.
Relatietherapie kost binnen kantoortijden €110,- voor 60 min.
Buiten kantoortijden komt er €20,- op de standaardprijs.

Coaching- of werkgeverstrajecten kosten €110,- per sessie. Het traject kan in een keer betaald worden na overeenkomst van het aantal geschatte benodigde sessies of in delen (per 5 sessies bijvoorbeeld). Hierbij kan het bedrijf de BTW aftrekken.

 

Vergoedingen:

Ik vind het erg belangrijk dat er absolute privacy geldt en er geen derden inzage hebben in jouw/jullie dossier. Ik heb dan ook geen afspraken met zorgverzekeraars. Een verwijzing van de huisarts is bij mij niet nodig. 

Dit houdt wel in dat de consulten in mijn praktijk doorgaans niet vergoed worden door de verzekering. U kunt dit altijd navragen bij uw eigen verzekeraar. Om vergoeding te krijgen via de zorgverzekering is altijd een officiële diagnose nodig, die valt onder de vergoede diagnoses (depressie wordt bijvoorbeeld wel (deels) vergoed, maar burn-out niet). Daarnaast betaalt u altijd eerst het eigen risico. Voor de alternatieve vergoedingen moet een therapeut aangesloten zijn bij een beroepsvereniging voor alternatieve geneeswijzen, waarvoor o.a. een specifieke alternatieve opleiding van minimaal 3-4 jaar gevolgd en behaald moet zijn. Aangezien mijn opleidingen niet alternatief genoeg zijn voor deze verenigingen, wordt ik ook van daaruit meestal niet vergoed. 

In mijn praktijk kan iedereen zich aanmelden en is een diagnose geen voorwaarde om een behandeling te kunnen krijgen (dit geldt voor veel verzekeringen wel). Ik heb wel het diploma om te kunnen diagnosticeren en diagnosticeer wel wanneer dit voor de behandeling of het inzicht in de problematiek voor de cliënt en/of mijzelf van toegevoegde waarde is. Dit is echter geen officiële diagnose, aangezien alleen BIG-geregistreerde therapeuten dat kunnen doen.

Annuleren of verzetten van de afspraak:

Een afspraak kan minimaal 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. En voor de sessies op maandag kan men annuleren tot zaterdag 18.00. Annuleren of verzetten kan via mail en telefoon (app).

Werktijden psychologie maastricht:

Maandag      9.00 tot 18.00 uur 

Dinsdag        14.00 tot 17.00 uur altijd alleen online
Woensdag   9.00 tot 17.00 uur
Donderdag  9.00 tot 17,00 uur

Vrijdag          9.00 tot 16,00 uur

I.v.m. corona werk ik vooral online. Voorlopig werk ik op maandag tot 13.00 en op woensdag van 14.00 tot 17.00 in de praktijk.

Lidmaatschappen:

NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) met een keurmerk Psycholoog NIP, lidnummer: 224713
SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) als Master-psycholoog SKJ, lidnummer:130002500

AGB-code: 94103092

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden